Forsikringskrav

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, der du flyver med droner

Hvis du skal flyve med droner i Danmark, så er det lovpligtigt, at du har tegnet en ansvarsforsikring. Dette krav gælder uanset om du flyver i hobby eller -erhvervssammenhænge.

Forsikring

Dette gælder dog ikke droner under 250g, som flyves uden for tættere bebygget område. Derfor går flere af FPV.dk’s droner ind under den kategori, som kræver pr. lov at der skal være tegnet en lovpligtig ansvarsforsikring på dronen, da dronerne vejer over de 250g. 

Der står i bekendtgørelsen, at droner skal være dækket af en gyldig ansvarsforsikring med en forsikringssum på 0,75 mio. SDR. SDR er en speciel valuta, der omregnes til ca. 7 millioner danske kroner. Det vil sige, at forsikringen dækker store erstatningskrav. Selvom det er et lovkrav, så er det også din sikkerhed for, at du ikke ender med at blive økonomisk insolvent, hvis uheldet skulle være ude og du fx flyver ind i en vindmølle, eller hvis dronen falder ned og rammer en person.

Ofte bliver der forvekslet mellem ansvarsforsikringer og produktforsikringer. Ansvarsforsikringen dækker de skader, som dronen forvolder på tredjepart og produktforsikringen dækker de skader, der forvoldes på dronen. Det kan anbefales at tegne begge typer forsikringer, men det er altså kun ansvarsforsikringen der er lovpligtig. Ligesom vi kender det fra andre steder for biler, scootere og knallerter.